Gillar du vad du ser i spegeln?

Det fanns en tid då jag HATADE speglar. Jag HATADE att vara med på skolfotot och jag ville helst slippa se mig själv. Detta var i tonåren, då hormonerna var i obalans och jag kände mig fetast av alla feta som fanns. Fet= ful och jag var både och. Utan att överdriva så höll detta i sig i säkert 10 år. Alltså fram tills jag var lite över 20 år. Nu när jag tänker på det så blir jag ledsen. Ledsen över att jag faktiskt ”slängde” bort 10 år av mitt liv på att tycka riktigt illa om mig själv. Någonstans på vägen så hände något. Jag träffade min första kärlek och han var bra på att säga fina och snälla saker om mig som person och om mitt utseende (ju mer man hör bra saker om sig själv ju mer börjar man tro på dem, fungerar väldigt bra åt motsatt håll också..). Sedan började jag lära mig om friskvård och hälsa, hur man tog hand om kroppen och varför detta var så viktigt. Kom även i kontakt med mental träning, tankens kraft, hur våra tankar påverkar oss och att det är vi som styr över dem och därmed bestämmer över hur vi vill må. Detta är något jag jobbar med varje dag. Och det ger resultat! Kropp,knopp och själ hör ihop. Därför krävs det att man tar hand om kroppen, genom träning,vila,kost, tar hand om knoppen (huvudet) genom att läsa mycket böcker, umgås med folk man tycker om etc och själen genom att lyssna på kroppen och vara snäll mot sig själv. Självklart hjälper det om man bor och lever i en harmonisk miljö, men kom ihåg att det ibland t o m växer blommor genom asfalten….Ingenting är omöjligt alltså!

Så, vad ser jag i spegeln nu för tiden? Jag ser inte så mycket äldre ut än för 10 år sedan, men jag ser gladare ut. Mer nöjd i både kropp och själ. Jag har hittat mig själv och framför allt, accepterat mig precis som jag är och ser ut. Den känslan är härlig! Kan inte låta bli att tänka på Baloo i Djungelboken som sjunger” Var nöjd med, allt som livet ger och allting som du kring dig ser, var nöjd med livets sorger och besvär. Var nöjd för, vet du vad , en björntjänst gör ju ingen glad, var nöjd med live som du lever här!”

Var nöjd som Baloo

Annonser

Om doit4life
Är en nybliven egen företagare inom friskvårdsområdet, med stora mål och drömmar. Brinner just nu lite extra för mammaträning men skriver en hel del om min vardag som småbarnsmamma, gruppträningsinstruktör och massör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: