Dag 47 av 90: Nöjd?

Alltså. Jag är ju så bra på att ge råd till andra men själv skulle man behöva bli slagen med en stekpanna i huvudet vissa dagar…Var inne på en  viss blogg igår och blev lite smådeppig över att jag inte fått en lika snygg kropp som den här mamman fått på 6 månaders jobb….efter att ha kollat mig trött på hennes sjukt snygga kropp så var jag tvungen att köra plankor i typ 9 minuter (3 cirklar, raka och på sidorna á 1 min). För visst har jag gått ner alla mina graviditetskilon nu (jag ligger t o m under min ursprungsvikt) men mycket vill ha mer och blir man någonsin nöjd? Men. Och nu ska jag ta fram den kloka delen av min hjärna:

1. Man ska ALDRIG jämföra sig med någon annan än sig själv

2. Man kan inte kräva stordåd om man ”slarvar” med sin träning och kost (den här andra mamman åt/äter och tränar/tränade helt annorlunda mot vad jag gör…)

3. Jag har endast tränat och ätit mer strikt de senaste 6 veckorna (kom igen, 6 veckor är inte 6 månader!)

4. Jag ammar fortfarande= Lägre fettförbränning p g a hormonet prolaktin som är det hormon som stimulerar mjölkproduktionen.

Alltså. Jag födde barn för 6 månader sedan och jag kände mig i hyfsat bra form fram tills jag började jämföra andras resultat med min…kom igen! Så, till alla nyblivna mammor där ute: Ska vi komma överens om att sluta stressa med att nå toppformen? Alltså, det finns ingen ursäkt för att inte träna och inte äta bra mat, men tänk på helheten och sluta gräv ner er i negativa tankar bara för att ni inte tycker att ni gör tillräckligt. GOOD ENOUGH är också bra, ok?

Kram på er alla mammor där ute!

Ps. Till mina mammor från bootcampen: Kolla in det här för att stretcha ut era stela muskler idag 😉 Och obs! Rulla axlar allt vad ni har idag så att ni inte stelnar till för mycket Ds.

Annonser

Om doit4life
Är en nybliven egen företagare inom friskvårdsområdet, med stora mål och drömmar. Brinner just nu lite extra för mammaträning men skriver en hel del om min vardag som småbarnsmamma, gruppträningsinstruktör och massör.

2 Responses to Dag 47 av 90: Nöjd?

  1. Jag vet vad du menar! Jag gör samma sak och känner mig värdelös! Dessutom har jag ju bara tränat i drygt 2 år, drygt 1 år helt seriöst och målinriktat. De 27 åren före det levde jag ett mycket stilla liv, utan någon träning alls… Vad kan man räkna med??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: