Om matvanor

Läste  ett intressant inlägg om våra matvanor. Skrämmande att hela 15% av vårt dagliga intag kommer ifrån ”tomma kalorier” d v s mat som inte mättar eller ger bra näring för kroppen. Att nya riktlinjer behövs är sant, och sedan bör Livsmedelsverket uppdatera sig lite tycker jag. Att fortfarande säga att man bör äta MER kolhydrater än protein och att man gärna kan ”lägga” till en bit bröd till maten är inte direkt en hjälp på vägen för folk som har viktproblem!

I artikeln står det även att ”Vi måste både få njuta av maten OCH äta nyttigt”, som om det vore 2 skilda saker. Och att det även måste bli ”Lättare att leva på ett sätt som både ger glädje OCH hälsa”. Och det är just den här synen som gör det svårt för folk att ta tag i sina problem. Att äta nyttigt betyder INTE att äta äcklig mat och att leva hälsosamt betyder INTE att man inte känner glädje.

Sedan beror det på vad man vill ha för resultat, alltså hur man vill se ut i kroppen. Oavsett mål, så bör ju den mat man stoppar i sin mun vara till för att få oss att må bra och ge oss tillräckligt med näring, ellerhur?

Annonser

Om doit4life
Är en nybliven egen företagare inom friskvårdsområdet, med stora mål och drömmar. Brinner just nu lite extra för mammaträning men skriver en hel del om min vardag som småbarnsmamma, gruppträningsinstruktör och massör.

2 Responses to Om matvanor

  1. maria says:

    Ta bort momsen på hälsosamma livsmedel och dubblera den samma på ohälsosamma så kommer problemet försvinna!
    Som det är du känns det billigare att köpa en påse chips och en läsk än bananer o mjölk… Billigare för ekomomin just då i min plånbok men blir dyrare för samhället i längden när folk blir sjukare och sjukare….

    • doit4life says:

      Jo, när det gäller den socioekonomiska biten så är det tyvärr så att priset styr. Citygross kör just nu en kampanj där de kapat momsen på all frukt och grönt. Ett bra initiativ som fler borde följa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: